Φαχίτας με κοτόπουλο

12/6/2018

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι
  • 1 πακέτο μεξικάνικες πίτες (wrap)

Για συνοδευτικά

  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • λευκό, σπυρωτό ρύζι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε τις πιπεριές.
  2. Αφήνετε λίγο να βγάλουν τα υγρά  τους και ρίχνετε τις πάπρικες, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15′ λεπτά με το καπάκι κλειστό.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ρίγανη και δυναμώνετε τη φωτιά. Το αφήνετε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
  4. Σερβίρετε με τις πίτες σαν φαχίτας και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι λευκό σπυρωτό και με γιαούρτι.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *