Μία πρόσληψη για 80 πρόσφυγες ασθενείς στο νοσοκομείο Σάμου

29/6/2018

Το τεράστιο φορτίο που σηκώνουν οι δημόσιες δομές περίθαλψης στη νησιωτική χώρα, αναδεικνύει το νοσοκομείο της Σάμου.

Από το 2016 έως και φέτος, έχουν εξεταστεί και νοσηλευτεί συνολικά 20.799 πρόσφυγες και μετανάστες. Το ίδιο διάστημα, έχουν γίνει συνολικά 102 νέες προσλήψεις, εκ των οποίων μόλις οι 22 αφορούν μόνιμο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ο συνολικός αριθμός νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που έχει απορροφηθεί είναι 81 άτομα, εκ των οποίων τα 59 εργάζονται με ελαστικές σχέσεις (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ).

Το ίδιο διάστημα, έχουν προσληφθεί 11 μόνιμοι γιατροί και 16 με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καλείται να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών εξαιτίας των προσφύγων, αλλά και της τουριστικής κίνησης που παρατηρείται στο νησί.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τον απολογισμό της διοίκησης του νοσοκομείου “Άγιος Παντελεήμων” της Σάμου, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Από στοιχεία που παρέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Λάζαρος Θεόφιλος και παρατίθενται πιο κάτω, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα τα τελευταία χρόνια έως ως εξής:

  • Το 2016, εξετάστηκαν και νοσηλεύτηκαν συνολικά 5.385 πρόσφυγες – μετανάστες, με συνολικό κόστος 180.570 ευρώ.
  • Το 2017, εξετάσθηκαν και νοσηλεύθηκαν συνολικά 7.211 πρόσφυγες – μετανάστες, με συνολικό κόστος 238.948,67 ευρώ.
  • Έως τις 17 Ιουνίου 2018, είχαν εξεταστεί και νοσηλευτεί συνολικά 8.203 πρόσφυγες – μετανάστες, με συνολικό κόστος 304.934,56 ευρώ.

Εμβολιασμοί

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.553 εμβολιασμοί παιδιών έως 18 ετών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, καθώς και 80 αντιγριπικοί εμβολιασμοί στο Κέντρο Υποχοχής.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την ΜΚΟ MEDIN, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου διακινεί τα περιστατικά και συνεχώς παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας της ασθένειας των προσφύγων – μεταναστών.

Έχει, δε, και τη φροντίδα της φαρμακευτικής αγωγής τους από το φαρμακείο του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *