ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

61

18/5/2018

Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα το 3ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα αναλύσουν θέματα γύρω από όλο το φάσμα της κλινικής καρδιολογίας. Το ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις νέες φαρμακευτικές προσεγγίσεις στη στεφανιαία νόσο, στην αντιπηκτική αγωγή, στην καρδιακή ανεπάρκεια, στην πρωτοπαθή πνευμονική υπέρταση, καθώς και στην ιδιοπαθή υπέρταση. Θέματα που απαιτούν επαναξιολόγηση των κλινικών και παθοφυσιολογικών δεδομένων ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Φέτος, το συνέδριο θα αναφερθεί εκτενώς και σε θέματα δομικών παθήσεων των επεμβατικών θεραπειών στις βαλβιδοπάθειες.

FINAL cardiovascular

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα των Ομάδων Εργασίας Ηχωκαρδιολογίας, Απεικονιστικών Τεχνικών και Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Τα προεδρεία έχουν επιλέξει νέους καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν ενδιαφέροντα περιστατικά. Σε κάθε συνεδρία θα υπάρχουν σχολιαστές με εμπειρία που θα σχολιάσουν τα περιστατικά με σκοπό τη διαδραστικότητα του συνεδρίου αλλά και τη συμμετοχή των συμμετεχόντων σε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων.

Την ίδια ώρα, κυρίαρχη προτεραιότητα τόσο για τον εξεταζόμενο όσο και το περιβάλλον είναι επιπροσθέτως η μείωση της έκθεσης στην ακτινοβολία.

Με προέδρους τον Δρ Γιώργο Αθανασόπουλο και Καθηγητή Πέτρο Νιχογιαννόπουλο το συνέδριο στόχο έχει στην υπηρέτηση των ανωτέρω, ώστε με την κατάλληλη ενσωμάτωση της καρδιαγγειακής απεικόνισης στις κλινικές αποφάσεις και θεραπευτική πράξη, να επαυξηθεί ο λυσιτελής ορθολογισμός στη σύγχρονη Καρδιολογία.