Θεαγένειο: Σημαντικές ελλείψεις σε συγκεκριμένα αντικαρκινικά φάρμακα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

18/5/2018

Την έλλειψη συγκεκριμένων αντικαρκινικών χημικοθεραπευτικών φαρμάκων από το νοσοκομειακό φαρμακείου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Θεαγενείου, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνουν, «οι ελλείψεις αυτές βάζουν σε ταλαιπωρία αρρώστους και συγγενείς οι οποίοι καλούνται να αναζητήσουν τα φάρμακα που τους λείπουν για τη θεραπεία τους σε εξωτερικά φαρμακεία της πόλης μας».

μάλιστα όπως υποστηρίζουν «δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε φαρμακεία της Αθήνας, ακόμα και του εξωτερικού!!»

«Οι ελλείψεις σε φάρμακα στο φαρμακείο του νοσοκομείου μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, της λογικής “εσόδων – εξόδων” με την οποία ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, την πολιτική που θέλει το φάρμακο να είναι εμπόρευμα που πωλείται και αγοράζεται» σημειώνουν.

Το σωματείο εργαζομένων στο ΑΝΘ Θεαγένειο καλεί τους υπευθύνους, από όποια θέση κατέχουν, να απαντήσουν συγκεκριμένα για τα σκευάσματα etoposide και vincristine και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, διαθέτοντας όλα τα αναγκαία φάρμακα για τους ασθενείς μας μέσω του νοσοκομειακού φαρμακείου.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *