Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα μαζί με τη Λάμψη»

17/4/2018

Ενημερωτική συνάντηση – παρουσίαση του Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα μαζί με τη Λάμψη», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου στι 19.00, στη Μονή Λαζαριστών (αίθουσα εκδηλώσεων 1ου ορόφου, Κολοκοτρώνη 21).

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάμψη», Άρτεμη Ασλανίδου, καλούν στη συνάντηση συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, αθλητικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, καθώς και συλλόγους πολιτικής προστασίας, να παρευρεθούν στη συνάντηση.

Ο Αγώνας διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, υποστηρίζεται από τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ,  5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Πληροφορίες για τον αγώνα και τους τρόπους εγγραφής

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, συνολικής έκτασης 332 στρεμμάτων στο Δήμο και στους πολίτες (27 Οκτωβρίου 2017), είναι η αρχή και η μεγάλη ευκαιρία να επαναληφθεί το γεγονός σε όλα τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας.

Στόχος των διοργανωτών για το φετινό Αγώνα, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, την ενεργοποίηση των πολιτών για την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την κοινωνία, είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των πολιτών για το έργο του Συλλόγου «Λάμψη» που ιδρύθηκε το 1987 από Γονείς της Βορείου Ελλάδας που τα παιδιά τους έτυχε να πάσχουν από  νεοπλασματική ασθένεια.

«Όλοι μαζί γινόμαστε αρωγοί γιατί … Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Η ημερομηνία λήξης εγγραφών ορίζεται η Τετάρτη 9 Μαϊου 2018.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία των δύο Δήμων στα αρμόδια Τμήματα Αθλητισμού

Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη,

2313 302-916, 960, 961, www.pavlosmelas.gr,  athlitismos@pavlosmelas.gr

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775, 2310 727775, www.ampelokipi-menemeni.gr , athletics@ampelokipi-menemeni.gr
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *