Να γιατί δεν πρέπει να αφήνεις μια sheet μάσκα να στεγνώσει τελείως

27/3/2018

Και ποια γυναίκα δεν αγαπάει να κάνει μια ωραία και ενυδατική μάσκα για την επιδερμίδα; Όλες σίγουρα! Και ειδικά τώρα τελευταία –που έχουν γίνει και τάση-, απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο μια “sheet mask”. Ξέρεις ποια λέω: αυτή που καλύπτει όλο το πρόσωπο προσφέροντας ενυδάτωση!

Αυτές οι μάσκες έχουν γίνει καιρό τώρα από τα αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς πολλών γυναικών προσφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα!

Λόγω της μεγάλης ποσότητας προϊόντος που περιέχουν (είναι πολύ ενυδατικές) πολλές γυναίκες αφήνουν μια sheet μάσκα αρκετή ώρα (παραπάνω από τα 10 λεπτά που προτείνουν οι κατασκευαστές), με σκοπό το δέρμα τους να απορροφήσει όλο το υγρό.

 Παρόλα αυτά, τελικά, το να αφήνεις την μάσκα να στεγνώσει τελείως πάνω στην επιδερμίδα δεν είναι καλή ιδέα. Οι δερματολόγοι πήραν θέση πάνω σ’ αυτό, λέγοντας ότι πρέπει πάντα να αφήνουμε την μάσκα στον χρόνο που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία.

Συγκεκριμένα, δηλώνουν ότι οι sheet μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Αν αφήνεις την μάσκα πάνω από 10 λεπτά στο πρόσωπο, τα συστατικά της, αντί να βοηθήσουν την επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και κοκκινίλες σ’ αυτή.

Γι’ αυτό σιγουρέψου ότι δεν αφήνεις την μάσκα παραπάνω απ’ όσο πρέπει!
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *