ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

11/3/2018

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/4 κιλό λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/4 κιλό μανιτάρια πόρτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι

Για από πάνω

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 2-3 να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το κόλιανδρο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 12 λεπτά. αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
2. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και στρώνετε τις μισές σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα των μανιταριών και στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τις πατάτες ώστε να καλυφθούν καλά. Ρίχνετε και το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Ψήνετε τον μουσακά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Μπορείτε να προσθέσετε και μερικές φέτες κολοκυθιού μαζί με τις πατάτες.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *