Κις λορέν με σπανάκι

13/3/2018

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • ¾ φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό, όσο χρειαστεί

Για τη ζύμη

  • 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πακέτο μαργαρίνη παγωμένη που έχετε κόψει σε κύβους
  • 2 κρόκοι αβγών
  • νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν με τη μαργαρίνη και προσθέτετε το σπανάκι για να σοταριστεί καλά (περίπου 10 λεπτά).
  2. Βάζετε τα κρεμμύδια και το σπανάκι σε μπολ, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Για τη ζύμη

  1. Ζυμώνετε μέχρις ότου γίνει η ζύμη ομοιογενής. Της δίνετε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε ½ ώρα στο ψυγείο.
  2. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου ½ εκ. και τη στρώνετε σε στρογγυλό ταψάκι περίπου (διαμέτρου περίπου 28εκ).
  3. Τρυπάτε την ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την βάζετε 20 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  4. Στη συνέχεια βάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *