ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

10/3/2018

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 2 κιλά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο Lurpak
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. σουπ. άνηθο ή μάραθο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για από πάνω

  • 2 αυγά
  • 3 φλιτζάνια γιαούρτι φρέσκο (όχι στραγγιστό)
  • 1 κουτ.γλυκ. λεμόνι
  • 1 κουτ. σουπ. κόρν φλάουερ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνετε τον κιμά, μαζί με τα δύο πολτοποιημένα κρεμμύδια, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
2. Καθαρίζετε τα δύο κιλά κρεμμύδια, τα κόβετε , τα σοτάρετε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα στρώνετε πάνω σε ένα ταψί. Από πάνω τοποθετείτε τα κεφτεδάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μισά μυρωδικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
3. Λίγο προτού γίνουν, τα υπόλοιπα μυρωδικά, χτυπάτε τα δύο αβγά μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι ,πιπέρι, το κορν φλάουερ και το γιαούρτι. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο και τη σάλτσα γιαουρτιού και το βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνουν ροδαλή κρούστα.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *