5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

16/2/2018

Μετά την κυτταρίτιδα, η λιπαρή επιδερμίδα είναι το χειρότερο beauty πρόβλημα στον κόσμο. Τουλάχιστον έτσι λέμε εμείς που έχουμε λιπαρό δέρμα (και κυτταρίτιδα). Γυαλίζει συνεχώς, έχει τάση για σπυράκια, δεν εφαρμόζει καλά επάνω του το μεικάπ, εκτροχιάζεται με το αντηλιακό… είναι κακό, κακό, κακό δυστυχώς είναι θέμα γονιδίων ( ευχαριστούμε μαμά). Υπάρχουν ωστόσο 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις ώστε να μετριάσεις την γυαλάδα και την λιπαρότητα και θα τα βρεις παρακάτω…

Mean-Girls-Pore-GIF

#1 Το πως καθαρίζεις το δέρμα σου παίζει ρόλο
Η ισορροπία της λιπαρότητας της επιδερμίδας σου είναι λεπτή. Αν καθαρίζεις πολύ το δέρμα σου τότε κάνεις το δέρμα σου να νομίζει πως χρειάζεται περισσότερη λιπαρότητα και αν το καθαρίζεις λίγο τότε… δεν κάνεις δουλειά. Πρέπει να βρεις την χρυσή τομή.

#2 Οι ορμόνες σου παίζουν ρόλο
Όταν πλησιάζουν εκείνες οι ημέρες του μήνα οι ορμόνες σου μπορεί να κάνουν το δέρμα σου ακόμα πιο λιπαρό θα περάσει! Μην αλλάξεις τον τρόπο που το περιποιείσαι γιατί είναι κάτι προσωρινό.

#3 Προσοχή στις θεραπείες για τα σπυράκια
Είναι πολύ καλύτερα να χρησιμοποιείς τοπικές θεραπείες με 2% σαλυκιλικό οξύ (όπως η AcnoFix) παρά άλλες θεραπείες με συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου.

#4 Μην βάζεις οποιοδήποτε μεικάπ
μπορεί να κάνεις τα πράγματα χειρότερα! Ένα oil free μεικάπ (έχουμε πολλά εδώ) και λίγη πούδρα είναι ό, τι χρειάζεσαι. Οι πιο βαριές φόρμουλα φράσσουν τους πόσους και προκαλούν τόσο λιπαρότητα όσο και σπυράκια.

#5 Θα αποκτήσεις ρυτίδες πολύ αργότερα
Δεν είναι επιστημονικά μελετημένο και επιβεβαιωμένο αλλά το ξέρεις και το ξέρουμε: το λιπαρό δέρμα αποκτά ρυτίδες πολύ πιο αργά από ότι τα κανονικά και τα ξηρά δέρματα. Yay!
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *