ΙΣΑ: Θέλουμε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ αντάξιες του λειτουργήματός μας

8/2/2018

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, εξακολουθεί να τηρεί σκληροπυρηνική θέση, αναφορικά με το ζήτημα των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του ειδικότερα, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «εμμένει στην πάγια θέση του για συλλογικές συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση και καλεί τα μέλη του να μην συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.» Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έδωσε μία μικρή παράταση (μέχρι 12 Φεβρουαρίου) για όσους γιατρούς ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ωστόσο πληθαίνουν πλέον οι φωνές των γιατρών που στέκονται απέναντι από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του, και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, έχει μιλήσει με σκληρή γλώσσα για το θέμα των συμβάσεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στο όνομα της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ, μέσω των νέων συμβάσεων ομηρίας του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς ιατρούς, η μόνη επένδυση είναι τα λουκέτα στα ατομικά ιατρεία ώστε να διασωθεί η τιμή των ΤΟΜΥ και να επιτευχθεί μεταφορά πόρων από τον ΕΟΠΥΥ στο κρατικό σύστημα. Το νέο μοντέλο αποτελεί φενάκη με στόχο τη μετάβαση σε ένα ανεπαρκέστερο και φτωχότερο σύστημα ΠΦΥ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΙΣΑ προς τα μέλη του έχει ως εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων του, σας ενημερώνει αναφορικά με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς ιατρούς, ότι δεν έχει καλυφθεί ούτε το 25% των αιτουμένων θέσεων βάσει των στοιχείων του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ σε κάθε περίπτωση, καλεί τα μέλη του να μην δεχθούν τις απαξιωτικές συμβάσεις για τους οικογενειακούς ιατρούς, εμμένοντας στην αρχική του θέση, να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά πράξη και περίπτωση για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή ιατρού και για όσους ιατρούς το επιθυμούν.

Οφείλουμε δε να σημειώσουμε ότι η παράταση που δόθηκε είναι άνευ ουσίας, καθώς ουδεμία τροποποίηση από αυτές που επιτακτικά ζητήσαμε λήφθηκε υπόψη! Οι ανωτέρω συμβάσεις απαξιώνουν το ιατρικό λειτούργημα, μετατρέποντας τους ιατρούς σε υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Για τους λόγους αυτούς καλούμε τα μέλη μας που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση, να προβούν σε ανάκληση αυτής και να αντισταθούν στους εκφοβισμούς, ώστε όλοι ενωμένοι να διεκδικήσουμε συμβάσεις αντάξιες του λειτουργήματός μας!».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *