Μοσχαράκι σκορδάτο με μελωμένες πατατούλες (video)

7/1/2018

Υλικά συνταγής

  • 1-1,2 κιλά μοσχαρίσιο φιλέτο (κόντρα φιλέτο κιλότο ή στρογγυλό ή κόντρα μπριζόλα χωρίς κόκκαλο), κομμένο σε κομμάτια 4×4 εκ. περίπου
  • 1-1,2 κιλά πατάτες baby κομμένες στα 2 ή στα 4 (σε κομμάτια 2,3 εκ. περίπου)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Έχετε ζητήσει το χασάπη σας να σας κόψει το κρέας σε διάσταση 4×4 εκ., διαφορετικά το κόβετε μόνοι σας. Πλένετε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε στα 2 ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθός τους φροντίζοντας το μέγεθος του κάθε κομματιού να μην υπερβαίνει τα 2,5 εκ. για να ψηθούν ομοιόμορφα οι πατάτες με το κρέας.
  2. Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κρέατος, τις κομμένες πατάτες, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το θυμάρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας 4 κομμάτια, 35 εκ. το καθένα, “2 ΣΕ 1 ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ & ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ” (από μέσα χαρτί ψησίματος και από πάνω αλουμινόχαρτο). Μοιράζετε ισομερώς το κρέας και τις πατάτες στα 4 κομμάτια και τυλίγετε σφιχτά το κάθε κομμάτι φύλλου για να “φυλακιστούν” πολύ καλά μέσα τα υλικά απ” όλες τις πλευρές.
  4. Τοποθετείτε το κάθε πακετάκι αλουμινόχαρτου πάνω σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλετε το κρέας σας.
  5. Μετά τα 25 λ μπορείτε να ανοίξετε ένα από τα πακετάκια για να δείτε αν το φαγητό σας έχει ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Στη συνέχεια ή το ξανακλείνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο αν απαιτείται ή ξεσκεπάζετε και τα υπόλοιπα “πακετάκια”, προαιρετικά για να ξεροψηθούν και πάρουν χρώμα και το κρέας και οι πατάτες, και τα ψήνετε για 2-3 λ επιπλέον ξεσκέπαστα. Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλισμένα, προαιρετικά, με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *