Τάρτα σφολιάτας με ντοματίνια και φέτα

7/12/2017

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • ½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Αλείφετε με τη μισή ποσότητα βουτύρου ένα ταψί και απλώνετε τη ζύμη για πίτσα.
  3. Αφήνετε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει.
  4. Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, ντοματίνια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αφού δείτε ότι είναι έτοιμο τότε απλώνετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
  7. Έπειτα βγάζετε απ’ το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *