Τάρτα με μπρόκολο, κρεμμύδι και ανθότυρο

9/11/2017

 Υλικά συνταγής
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα
  • 150 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 150 ml κρύο νερό
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. ανθότυρο σε κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ραντίζετε το μείγμα με νερό και ζυμώνετε. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτα βουτυρωμένη.
  2. Ζεματίζετε το μπρόκολο για 4΄και το στραγγίζετε. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς. Στο τέλος προσθέτετε το μπρόκολο, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
  3. Τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία και ρίχνετε μια στρώση τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Απλώνετε τα σοταρισμένα λαχανικά, σκορπίζετε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα, μοιράζετε και τους κύβους του ανθότυρου. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη γέμιση της τάρτας. Την ψήνετε 45’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Συμβουλή

Μπορείτε να ψήσετε από πριν τη βάση της τάρτας και να μειώσετε στο μισό το χρόνο που θα χρειαστεί το ψήσιμο με τη γέμιση. Θα τη σκεπάσετε άδεια όπως είναι με αντικολλητικό χαρτί, θα σκορπίσετε ωμά φασόλια για βάρος, και θα την προψήσετε για 20′.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *