Σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα

12/11/2017

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες λεπτές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε πολύ λεπτά κομματάκια.

Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τις φέτες σκόρδου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και δυναμώνουμε την εστία για λίγο.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τα μυρωδικά, το αλάτι, το ελαιόλαδο μαζί με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *