Πίτσα με σπανάκι και παρμεζάνα

10/11/2017

Υλικά για 2 άτομα

Για τη ζύμη

  • 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 20 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 200 γραμμάρια νερό

Για τη γέμιση

  • 350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
  • 350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή.
  2. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
  3. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  4. Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.
  5. Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  6. Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *