Η «ΣΧΕΔΙΑ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

52

3/11/2017

Μετά από πέντε συναυλίες στην Αθήνα ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης, να ταξιδέψει μουσικά με τη «σχεδία», αφού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το μουσικό καραβάνι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα προσαράξει στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE για τη μεγάλη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη.

Επιβάτες σε αυτό ταξίδι θα είναι ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με τους Άιντε Ψιλά Ψιλά, καθώς και τα συγκροτήματα Baildsa, Διώνη, Θρακόμελο, One Drop Forward και Paranaue, που θα δώσουν το ρυθμό επί σκηνής, εκεί όπου η μουσική θα συναντήσει τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης, η θρακιώτικη μουσική παράδοση θα σμίξει με τη ροκ και τα ηπειρώτικα πολυφωνικά με τη ρέγκε και τη τζίπσι πανκ. Όλοι οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα για μία συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μία δίκαιη κοινωνία, μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, ανεβαίνοντας αφιλοκερδώς στη σκηνή του Πολυχώρου WE.

Ήταν 20 Mαϊου του 2013, όταν η «σχεδία» σήκωνε τις άγκυρες για να ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι που έμελλε να εξελιχθεί σε έναν καθιερωμένο πια θεσμό: την ετήσια συναυλία μας. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων είχε γίνει το σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν μια υπέροχη βραδιά, χρωματισμένη με νότες, καλή διάθεση, χαμόγελα, αγάπη και αλληλεγγύη.

Αυτή ακριβώς η ατμόσφαιρα κυριαρχούσε και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, όταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μαριέττα Φαφούτη βρέθηκαν για μια μέρα πάνω στο κατάστρωμα της «σχεδίας».

Σκοπός αυτής της μεγάλης γιορτής, γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδια, δρώμενα και δράσεις για όλους, γονείς και παιδιά, ήταν η ενημέρωση, η ευασθητοποίηση και η κινητοποίηση όλων μας απέναντι στην ανεργία, την αστεγία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το στιγματισμό. Σκοπός ήταν μέσα από το χαμόγελο να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη και την επικοινωνία και να θυμηθούμε ότι τα μεγάλα και σημαντικά ξεκινούν από κινήσεις απλές, ότι τα αυτονόητα είναι αυτά για τα οποία δεν πρέπει λεπτό να παύουμε να αγωνιζόμαστε.

«Όλοι περνάμε σκοτεινές και φωτεινές περιόδους. Το θέμα είναι να καταλάβουμε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε από τα ψηλά στα χαμηλά ή το αντίθετο. Το να μείνεις χωρίς στέγη μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή και χωρίς να έχεις κάνει λάθη. Το θέμα είναι να βρίσκεις τη δύναμη να σηκώνεσαι κάθε φορά και να αναλαμβάνεις δράση για να αλλάξεις και να ομορφύνεις όσα μπορείς», είχε πει η αγαπημένη καλλιτέχνιδα Μαριέττα Φαφούτη, που είναι από τους πλέον συνεπείς υποστηρικτές της «σχεδίας» και πάντα πιστή σε κάθε ραντεβού.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8€.

Όποια έσοδα προκύψουν θα διατεθούν στο σύνολό τους για την υποστήριξη των δράσεων του ελληνικού περιοδικoύ δρόμου.

Συνδιοργάνωση: περιοδικό δρόμου «σχεδία» και Πολυχώρος WE

Info: Πολυχώρος WE, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη. Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 21:00.

Τιμή εισιτηρίου: 8€.

Προπώληση: Viva.gr | Stereodisc Record Shop | Σάρωθρον | Rover Bar | Musicland Records | Πολυχώρος WE