Εύκολη & γρήγορη συνταγή για πατατοκροκέτες με λουκάνικο!

8/10/2017

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί (της αρεσκείας σου)
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

Εκτέλεση:

Καθάρισε τις πατάτες, κόψε τες σε κομμάτια και βάλε τες σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά. Άμα είναι σκληρές, άσε τις ακόμα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγιξε τες και πολτοποίησε τες μαζί με το τυρί της αρεσκείας σου με ένα πιρούνι.

Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι να κάψει και παράλληλα αφαίρεσε από το χωριάτικο λουκάνικο την γέμιση του. Μόλις κάψει το λάδι ρίξε τη γέμιση από το λουκάνικο στο τηγάνι και μαγείρεψε το μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Έπειτα ρίξε το σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον πουρέ από την πατάτα.

Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι στο μείγμα και το ένα αυτό. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ήρθε η ώρα να πλάσεις τις κροκέτες σου. Κάνε μικρά μπαλάκια όπως τα κεφτεδάκια και βάλε τα στο ψυγείο για 2 ώρες έτσι ώστε να σφίξουν οι κροκέτες.

Βγάλε τις πατατοκροκέτες από το ψυγείο και ξεκίνα να τις πανάρεις. Πρώτα στα 2 χτυπημένα αυγά και τέλος στην φρυγανιά. Μέχρι να πανάρεις όλες τις κροκέτες, βάλε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να ζεσταίνεται. Ρίξε μέσα τις πατατοκροκέτες και μόλις ροδίσουν βάλε τες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Πανέτοιμες οι πατατοκροκέτες με λουκάνικο!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *