ΕΚΘΕΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14/10/2017

«Με την οικογένεια…ασφαλώς κυκλοφορώ!» είναι ο τίτλος της έκθεσης για την οδική ασφάλεια που ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη. Την έκθεση διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», στο πλαίσιο του προγράμματος «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μαθητές, γονείς, καθώς και ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 09:00-20:00 ώρας, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικά βίντεο. Στο χώρο λειτουργεί και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, όπου οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί ή οδηγοί ποδηλάτου.

Για τους μεγαλύτερους επισκέπτες θα υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσής τους στην ασφαλή οδήγηση με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης, μέθης, ναρκωτικών ουσιών, κόπωσης και αντίδρασης, καθώς και η εκπαίδευση επαγγελματιών οδηγών με προσομοιωτή φορτηγού ή λεωφορείου.

Επιπλέον θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν το δικό τους έργο για την οδική ασφάλεια.

Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, καθώς και επαγγελματίες οδηγοί, που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν σε προσομοιωτή φορτηγού και λεωφορείου, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης: 2310 557541 και 2310 557542.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *