Χοιρινό μαριναρισμένο, με λαχανικά στη λαδόκολλα

9/9/2017

Υλικά συνταγής

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • ½ πορτοκαλιού το χυμό
  • 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα αρεσκείας σας
  • 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 8 κόκκους κόλιαντρο
  • αλάτι πιπέρι
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, χλιαρό
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό/ώμο
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. baby πατάτες, πλυμένες
  • 1 μικρή σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
  • 10 κρεμμύδια για στιφάδο, καθαρισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τα φύλλα ρίγανης, το σκόρδο, το μέλι, το κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό κοτόπουλου και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Βυθέζετε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 νύχτα ή για 8 ώρες.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί απλώνετε 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας χιαστί, φροντίζοντας να καλύψουν εντελώς τη βάση του ταψιού για να μη χυθούν τα υγρά κατά το ψήσιμο. Τοποθετείτε στο κέντρο το μαριναρισμένο χοιρινό και το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
  3. Μέσα στη μαρινάδα που έχει μείνει, ρίχνετε τα καρότα, τις πατάτες, τη σελινόριζα και τα κρεμμυδάκια στιφάδου, τα αλατίζετε αν απαιτείται (ανάλογα πόσο είχατε αλατίσει τη μαρινάδα), τα ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε και αυτά στη λαδόκολλα.
  4. “Κλείνετε” τις λαδόκολλες δημιουργώντας ένα πουγκί και το δένετε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και το σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με τη λαδόκολλα.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *