Ραβιόλια με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας

7/9/2017

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα ραβιόλια (500 γρ. σύνολο)
  • 1 κρεμμύδι σε χονδρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες με την ανάποδη ενός κουταλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. κοφτές κέτσαπ
  • 12 ντοματίνια
  • 1 κ.σ. κοφτή  πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα ραβιόλια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ τέντε”. Κρατάμε 1 ½ φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε, τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3 λ περίπου ή μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε, τα ντοματίνια, τη κέτσαπ, το μπούκοβο, το πελτέ διαλυμένο σε 2/3 φλ. από το νερό που κρατήσαμε, αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) και πιπέρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα και μαλακώσουν ελαφρώς τα ντοματίνια. Αφαιρούμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε τα ραβιόλια, το υπόλοιπο από το νερό που τα βράσαμε και τη παρμεζάνα (αφήνοντας λίγη για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τη παρμεζάνα που κρατήσαμε.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *