Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα λαχανικών

8/9/2017

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, πάχους περίπου 2 – 3 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο
  • 1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 150 ml ζεστό ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1/2 λεμονιού το χυμό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μπλέντερ ή multi το καρότο, τη πατάτα, το ζεστό νερό, τη μουστάρδα και χτυπάτε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν.
  2. Σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες, για περίπου 5-6 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν ελαφρώς.  Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο σκεύος, τις ψήνετε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά στα δύο.
  3. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε για περίπου 2-3 λ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τα πολτοποιημένα λαχανικά, το σέλερι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 15-17 περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πουρέ ή πιλάφι και πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *