Πικάντικη ελληνική πίτσα με μελιτζάνα

16/6/2017

Υλικά για 4 άτομα

Για την πίτα

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. σουσάμι
  • 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα

  • 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
  2. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες

  1. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες.
  2. Ψήστε τις για 5′ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί.
  3. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λιώσει.

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *