ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

7

10/5/2017

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 41ο Συνέδριο για τη δημόσια τηλεόραση INPUΤ, από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2017. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΕΡΤ,  η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και το Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, ενώ συνεργαζόμενος φορέας είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το INPUT (International Public Television) είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των τηλεοπτικών φορέων δημόσιου χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο. Από το 1977 και κάθε χρόνο διοργανώνει διεθνή συνέδρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, στα οποία προβάλλονται επιλεγμένα προγράμματα που παρήχθησαν για τις Δημόσιες Τηλεοράσεις. Σε αυτά τα συνέδρια οι δημόσιοι τηλεοπτικοί φορείς, οι εργαζόμενοι σε αυτούς καθώς και οι δημιουργοί των προγραμμάτων μοιράζονται ιδέες, τεχνογνωσία και την πίστη τους στον ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του INPUT είναι οι ίδιοι στελέχη δημοσίων τηλεοπτικών φορέων και κάθε χρόνο εργάζονται εθελοντικά για την διοργάνωση του συνεδρίου.

Με περισσότερα από 70 τηλεοπτικά προγράμματα όλων των κατηγοριών από όλες τις ηπείρους και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με ειδικό Ελληνικό ενδιαφέρον, και με μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους Έλληνες συνέδρους, το «INPUT 2017 Thessaloniki» αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους Ελληνικούς τηλεοπτικούς φορείς δημόσιου χαρακτήρα να αναδείξουν το ρόλο τους και το δυναμισμό τους, να έρθουν σε επαφή με το διεθνές δίκτυο των συναδέλφων τους, και ειδικά για τους ανθρώπους της ΕΡΤ και της TV100, να μοιραστούν την αγάπη τους για την Δημόσια Τηλεόραση.

Το INPUT απευθύνεται σε επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών δημόσιου χαρακτήρα και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για καινοτόμα και ποιοτικά τηλεοπτικά και «πολυμεσικά» (crossmedia) προγράμματα από όλο τον κόσμο.

Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 11.30, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

θα συμμετάσχουν:

– Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης
– Η Γενική Γραμματέας του INPUT, Susanne Hoffmann
– Η Εντεταλμένη της ΕΡΤ για το INPUT, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, Θεοφανώ Παπαζήση
– Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ/TV100, Φίλιος Στάγκος
– Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, Peter Panes
– Η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Elise Jalladeau