5 σημάδια ότι το δέρμα σου δεν περνάει καθόλου καλά

17/3/2017

Το δέρμα σου είναι ένα μεγάλο όργανο. Συγκεκριμένα, το δέρμα σου είναι εκείνο που σε προστατεύει από τον «έξω κόσμο». Δέχεται συνεχώς επιθέσεις και πρέπει να μάθεις να το ακούς κυρίως όταν αντιδρά.

Βλέπεις, όταν κάτι δεν του ταιριάζει ή το ταλαιπωρεί, εκείνο σου δίνει σήματα πως κάτι δεν πάει καλά τα οποία, πολλές φορές, τα μεταφράζεις πολύ λανθασμένα!

Παρακάτω θα μιλήσουμε λοιπόν για τα 5 σημάδια που σου δίνει το δέρμα σου όταν δεν περνάει καλά ώστε να αλλάξεις τακτικές και προϊόντα…

fagoura

#1 Κνησμός
Αν σε πιάνει φαγούρα σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά… ξεκάθαρα. Πιθανότατα να έχεις αλλεργία σε κάποιο συστατικό και πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το προϊόν που την προκάλεσε αμέσως. Όχι, αν είναι αλλεργία δεν θα περάσει και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου ΠΟΛΥ γι᾽αυτό σταμάτα όσο είναι νωρίς.

#2 Τσούξιμο
Εδώ μιλάμε για σοβαρό ερεθισμό που πολύ συχνά, πολλές από εμάς μπερδεύουμε με… δραστικότητα. ΟΧΙ! Το ότι σε τσούζει το προϊόν δεν σημαίνει πως κάνει δουλειά! Σημαίνει πως το δέρμα σου έχει ερεθιστεί και σου φωνάζει να σταματήσεις! Σταμάτα λοιπόν και κάνε κομπρέσες με χαμομήλι για να το καταπραΰνεις.

Woman massaging her cheek

#3 Κοκκινίλα
Ένας ακόμα ερεθισμός που μπορεί να σημαίνει πως το δέρμα σου δεν περνάει καλά αλλά υπάρχει μια παγίδα… μερικές φορές, ο ερεθισμός είναι αποτέλεσμα καλής κυκλοφορίας του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας. Θα καταλάβεις την διαφορά αν η κοκκινίλα συνοδεύεται από φαγούρα ή όχι. Αν ναι, τότε σταμάτα να χρησιμοποιείς το προϊόν. Αν όχι, τότε το δέρμα σου αιματώνεται καλύτερα και όλα πάνε καλά.

#4 Φλύκταινες
Ακούγονται πολύ άσχημες και είναι αλλά δεν χρειάζεται να τρομάζεις. Απλά πρέπει να σταματήσεις την χρήση των προϊόντων που τις προκάλεσαν γιατί το δέρμα σου δεν τα ανέχεται. Όχι, δεν θα συνηθίσει το δέρμα σου, εσύ πρέπει να αλλάξεις τακτική όσο και αν σου κόστισε αυτή η πανάκριβη κρέμα…

ksefloudismeno derma

#5 Ξεφλούδισμα
Εντάξει, δεν θα πούμε πολλά… αν ξεφλουδίζεις σημαίνει πως το έχεις τερματίσει! Και όχι, δεν είναι λογικό να ξεφλουδίζεις μετά τα peelings που κάνεις στο σπίτι, δεν είναι τόσο δυνατά οπότε μην ξεγελιέσαι!
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *