Τραβάς τα μαλλιά σου προς τα πίσω με τα γυαλιά ηλίου; 8 συνηθισμένα λάθη που καταστρέφουν την τρίχα!

85

4/3/2017

1. Το παρακάνεις με το dry shampoo

Το dry shampoo είναι κατάλληλο για μία μέρα που δεν προλαβαίνεις να λουστείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να το εφαρμόζεις σε κάθε ευκαιρία, καθώς η συνεχής χρήση του θαμπώνει τα μαλλιά σου και μπλοκάρει τους πόρους της επιδερμίδας του κεφαλιού. Συνέχεια παρακάτω:

2. Τα βάφεις πολύ συχνά: Καλό είναι να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο για να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου όχι νωρίτερα από 4 με 6 εβδομάδες. Τα χημικά των βαφών είναι πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα του κεφαλιού, ενώ αν τα βάφεις πολύ συχνά θα αυξηθεί η πιθανότητα σπασίματος της τρίχας.

3. Τα λούζεις κάθε μέρα

Σίγουρα, το πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου εξαρτάται από τον τύπο τους, αλλά καλό είναι να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο.

4. Τα τραβάς προς τα πίσω με τα γυαλιά ηλίου

Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανό να επιβαρύνεις τους θύλακες της τρίχας κι έτσι τα μαλλιά σου να σπάνε πιο εύκολα.

5. Τραβάς απότομα τους κόμπους που δημιουργούνται

Θεωρείς πως με αυτό τον τρόπο θα λύσεις τους κόμπους, αλλά η αλήθεια είναι πως θα τους μπλέξεις περισσότερο και θα σπάσεις πιο εύκολα τις τρίχες.

6. Δεν καθαρίζεις σωστά τα εργαλεία για τα μαλλιά σου

Σκέψου μόνο από πότε έχεις να καθαρίσεις τη βούρτσα σου, τις χτένες σου ή την πρέσα ισιώματος. Κάθε τόσο καλό είναι να τα περιποιείσαι για να μη μεταφέρεις σκόνη, νεκρά κύτταρα και ιδρώτα που μπλοκάρουν τους πόρους.

7. Κάθεσαι πολλές ώρες στον ήλιο χωρίς προστασία

Φυσικά και τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία. Μην το ξεχνάς και προσπάθησε να εφαρμόζεις καθημερινά ένα λαδάκι για τον ήλιο.

8. Τα σφίγγεις πολύ με τα λαστιχάκια

Ωραίες οι πλεξούδες, οι κότσοι και οι αλογοουρές, αλλά αν είναι να σφίγγεις τα μαλλιά σου τόσο πολύ με τα λαστιχάκια, καλύτερα να προτιμήσεις κάποιο άλλο χτένισμα.