Πώς να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς

86

1/3/2017

Ποιό είναι το αγαπημένο σου προϊόν ομορφιάς; Η μάσκαρά σου; Το τσιμπιδάκι για τα φρύδια; Η βούρτσα των μαλλιών σου; Ή μήπως το σεσουάρ για τα μαλλιά;

Ό,τι και αν απάντησες, ένα πράγμα ελπίζω: να του… συμπεριφέρεσαι με αγάπη και να του προσφέρεις την προσοχή που χρειάζεται.

Γιατί πώς περιμένεις να κρατήσεις όλα αυτά τα αντικείμενα και προϊόντα, για πολύ καιρό, αν δεν τα περιποιείσαι σωστά; Και μιάς λοιπόν, που υποδεχόμαστε σιγά-σιγά την Άνοιξη, σου προτείνω να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας και να βάλεις… μπρός το καθιερωμένο ανοιξιάτικο (ξε)καθάρισμα!

Νυχοκόπτης

Με την λίμα σου, αφαίρεσε τυχόν κατάλοιπα νυχιών ή από πετσάκια και με λίγο βαμβάκι και καθαρό οινόπνευμα, καθάρισε την κορυφή του νυχοκόπτη για να τον απολυμάνεις από τυχόν βρομιές.

Σεσουάρ για τα μαλλιά

Το πίσω μέρος (απ’όπου ελευθερώνεται ο αέρας) από το πιστολάκι των μαλλιών, έχει την τάση να γεμίζει είτε με τρίχες, είτε με σκόνη. Βγάλε λοιπόν προσεχτικά το καπάκι, αφαίρεσε ό,τι υπάρχει με το χέρι ή ακόμη και με την βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας.

Τσιμπιδάκι για τα φρύδια

Με μια λίμα, λίμαρε τις άκρες από το τσιμπιδάκι των φρυδιών για να το κάνεις πιο αποτελεσματικό στην χρήση. Έπειτα, απλά ξέπλυνε με λίγο νερό για να το καθαρίσεις.

Βούρτσα

Με μια χτένα και προς την αντίθετη φορά, αφαίρεσε τις τρίχες που υπάρχουν στην βούρτσα των μαλλιών σου. Έπειτα, πλύνε τη με λίγο σαμπουάν και άφησε να στεγνώσει πάρα πολύ καλά πριν την χρησιμοποιήσεις.

Βουτσάκι μάσκαρας

Αν το βουρτσάκι της μάσκαράς σου έχει ξεραθεί ή έχει γεμίσει με τρίχες, τότε ψέκασε με λίγο καθαρό οινόπνευμα και σκούπισε καλά με χαρτί κουζίνας. Άφησέ το να στεγνώσει φυσικά και πολύ καλά, πριν το ξαναβουτήξεις στο μπουκαλάκι.