Πρεμιέρα αιμοδοσίας με διπλασιασμό των εθελοντών στο Δ. Νεάπολης – Συκεών

116

5/3/2017

Με διπλασιασμό της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών ξεκίνησε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχιση της εξόρμησης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Στο κάλεσμα της δημοτικής Αρχής για ενίσχυση του κινήματος εθελοντισμού ανταποκρίθηκαν σήμερα 121 εθελοντές οι οποίοι προσήλθαν στα σημεία αιμοδοσίας των Πεύκων και του Αγ. Παύλου. Μάλιστα στον Αγ. Παύλο καταγράφηκε διπλασιασμός των αιμοδοτών (28 έναντι 14 την αντίστοιχη περσινή περίοδο), στα Πεύκα ο αριθμός άγγιξε τον αντίστοιχο περσινό (93 έναντι 96), ενώ αρκετοί ήταν και οι νέοι αιμοδότες.

«Πρόκειται για μια χαρούμενη ημέρα καθώς βλέπουμε τα μηνύματα ανθρωπιάς, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης να εξαπλώνονται όλο και περισσότερο. Είναι πολύ ευχάριστο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι τάξεις των εθελοντών πυκνώνουν, και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεπάρκειας αίματος. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες η οικογένεια των εθελοντών θα πολλαπλασιαστεί ακόμη περισσότερο», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, «σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του δήμου και των κοινωνικών του Υπηρεσιών παίζουν οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, όσο και μεμονωμένα οι εθελοντές, που κινητοποιήθηκαν μαζί μας στην εξόρμηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών και συνδημοτών μας».

Το πρόγραμμα

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίαςαπό αύριο, Κυριακή 5 Μαρτίου, συνεχίζεται στη Δ.Ε. Συκεώνγια να ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου με τελευταίο σταθμό τη Δ.Ε. Νεάπολης.

Οι εθελοντές και εθελόντριες προσέρχονται για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μπορούν να δηλώσουν ταυτόχρονα δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

•             Δευτέρα 6 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)

•             Τρίτη 7 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)

•             Τετάρτη 8 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)

•             Πέμπτη 9 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης

•             Παρασκευή 10 Μαρτίου, 10π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης

•             Σάββατο 11 Μαρτίου, 9π.μ.-2μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι ηΙερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυροπόλεως, οι Ιεροί Ναοί δήμου του Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη», τα Συστήματα Προσκόπων του δήμου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών,κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικεςμε σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.