ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

83

10/3/2017

θα χρειαστούμε:
(για 6 μέτρια μπιφτέκια)

200 γρ. πατάτες
200 γρ. καρότα
2 κρεμμύδια ξερά

1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσο ( το άσπρο μέρος )
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
100 γρ. αρακά βρασμένο
1 κ. γλυκού ξύδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
λίγο κύμινο
1 κ. γλ. μουστάρδα
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)

διαδικασία:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις καθαρισμένες πατάτες να βράσουν μαζί με τα καρότα, πράσο, πιπεριά Φλωρίνης και τα κρεμμύδια σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνει πολτός με λίγο από το νεράκι τους ( αν χρειαστεί ). Αδειάζουμε τον πολτό σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά ρίχνοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να πλάθεται. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας με λαδωμένα χέρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.