Μελανιάζεις με το παραμικρό; Αυτά είναι τα tips για να εξαφανίσεις αμέσως τα αντιαισθητικά σημάδια

82

15/3/2017

Χτύπησες; Εντάξει δεν πονάει και τόσο πολύ αλλά τι θα γίνει με τη μελανιά; Καμία δεν θέλει να κυκλοφορεί φορώντας ένα αμάνικο μπλουζάκι ή μια φούστα, ενώ τα χέρια ή τα πόδια της είναι…σημαδεμένα.

Είμαι σίγουρη πως έχει συμβεί σε όλες μας. Σκοντάφτεις κατά λάθος σε μια καρέκλα, χτυπάς το χέρι σου σε κάποια γωνία και την επόμενη μέρα το σημείο έχει πάρει μια μωβ απόχρωση που δεν κρύβεται με τίποτα. Υπάρχει όμως τρόπος να σταματήσεις τη δημιουργία της;

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα σπιτικά γιατροσόφια ώστε η επόμενη… απρόσεκτη φορά να σε βρει πλήρως προετοιμασμένη! Διαβάστε παρακάτω…

Μαϊντανός: Παίρνεις μια χούφτα από τα φύλλα του και αφού τα πολτοποιήσεις σε πηχτή πάστα τα βάζεις επίθεμα πάνω στην μελανιά.Ο μαϊντανός αν δεν το γνώριζες μέχρι σήμερα είναι από τα πιο γνωστά και θεραπευτικά βότανα. Χάρη στα αιθέρια έλαια και στις βιταμίνες που περιέχει να αναστέλλει τον πόνο και την φλεγμονή και συμβάλλει στην ταχύτερη θεραπεία του τραυματισμένου δέρματος, ενώ η κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο βελτιώνεται και η μελανιά αποχωρεί γρηγορότερα. Επανέλαβε 1-2 φορές ή και περισσότερες ανάλογα με την μελανιά ή το χτύπημα.

Αν δεν έχεις στο σπίτι μαϊντανό, μπορείς αντίστοιχα να κάνεις επάλειψη στο μελανιασμένο σημείο με αλοιφή ή βάμμα άρνικας ή με βαλσαμέλαιο.

Φυτική μαργαρίνη: Εφάρμοσέ την κατευθείαν πάνω στο χτύπημα. Θα απορροφήσει το πρήξιμο, αλλά κυρίως θα εμποδίσει τη μελανιά να πάρει το γνωστό της χρώμα.

Πάγος:  Μία καλή λύση επίσης, είναι να τοποθετήσεις στο σημείο πολλές παγοκύστες μιας χρήσεως,ή ένα σακουλάκι με παγάκια ή ακόμη καλύτερα ειδικές παγοκύστες, που πωλούνται για τους τραυματισμούς των αθλητών. Μπορείς επίσης να μουλιάσεις ένα πανί με παγωμένο νερό και το απλώσεις πάνω στη μελανιά για 10 λεπτά. Περίμενε 20 ακόμα λεπτά, πριν ξαναεφαρμόσεις τον πάγο.

Γάζα: Εξοπλίσου με ελαστικούς επιδέσμους και με το που χτυπήσεις, τύλιξε αμέσως την πληγείσα περιοχή. Πιέζοντας τους ιστούς, ο επίδεσμος εμποδίζει τη ροή των αιμοφόρων αγγείων και περιορίζει το μώλωπα.

Αν η μελανιά έγινε ήδη και δεν την πρόλαβες: Εφάρμοσε πάνω της θερμότητα. Σε αυτό το στάδιο, η θερμότητα θα βοηθήσει το συσσωρευμένο  αίμα που βρίσκεται γύρω απο τα αιμοφόρα αγγεία να απομακρυνθεί πιο γρήγορα.  Δοκίμασε να κάνεις ένα ζεστό ή να τυλίξεις το σημείο με ένα μαξιλάρι θέρμανσης για 20 λεπτά. Κάν’το  τρεις φορές την ημέρα και θα απαλλαγείς από αυτήν πολύ γρηγορότερα.

Extra tip: Εάν μελανιάζεις με το παραμικρό, είναι πολύ πιθανό να  έχεις  έλλειψη βιταμίνης C.Ενίσχυσε τη διατροφή σου με περισσότερες πιπεριές και εσπεριδοειδή και ενημέρωσε το γιατρό σου, προκειμένου να σουχορηγήσει (εάν χρειάζεται) συμπληρώματα βιταμίνης.