Μήνυση κατά οδοντοτεχνίτη για παράνομη άσκηση επαγγέλματος

114

9/3/2017

Μήνυση κατά οδοντοτεχνίτη για παράνομη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με καταγγελία που περιήλθε στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, ο οδοντοτεχνίτης αυτός εκτελούσε με αμοιβή οδοντιατρικές πράξεις όπως η εξαγωγή δοντιών και η κατασκευή οδοντοστοιχίας χωρίς προηγούμενη λήψη αποτυπωμάτων από οδοντίατρο και χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του οδοντιάτρου και σε χώρο που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής δήλωσε πώς «ότι τα φαινόμενα αντιποίησης του επαγγέλματος ως αποτέλεσμα της αναζήτησης φθηνών λύσεων από τους ασθενείς απασχολούν καθημερινά τον Σύλλογό μας».

«Θα πρέπει να κατανοήσουν και οι ασθενείς ότι οι φθηνές υπηρεσίες δεν συνδυάζονται , κατ΄ ανάγκη, με την απαιτούμενη ποιότητα και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία τους. Στην προοπτική του χρόνου η φθηνή λύση γίνεται πολύ ακριβή».

«Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την προάσπιση του επαγγέλματός μας» , κατέληξε ο κ. Υφαντής.