Επιτρέπεται ο χυμός λεμονιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

82

7/3/2017

Η δροσερή γεύση και το άρωμα του λεμονιού είναι γνωστό ότι ανακουφίζει την πρωινή αδιαθεσία αλλά και τη ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με το βιβλίο Lemon Health Benefits του Chris Shaw, μία φέτα λεμονιού χωρίς φλούδα περιέχει σχεδόν 17 θερμίδες και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, όπως νιασίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, Β 6, και ριβοφλαβίνη.

Λόγω των θρεπτικών συστατικών αλλά και της ικανότητας να καταπραΰνει την πρωινή αδιαθεσία, το λεμόνι μπορεί να συμπεριληφθεί άφοβα στη διατροφή της εγκύου.

Ισχύει όμως το ίδιο και για τον χυμό λεμονιού; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι, είναι ασφαλές να καταναλώνει μία έγκυος χυμό λεμονιού αλλά με μέτρο.

Επίσης, είναι προτιμότερο να πίνετε φρέσκο χυμό λεμονιού αντί κονσερβοποιημένο και να τον αναμειγνύετε με λίγο χλιαρό νερό.

Ο χυμός λεμονιού έχει όξινο χαρακτήρα και έτσι βοηθά στη διάσπαση της τροφής, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα και φούσκωμα.

Η κατανάλωση νερού με λεμόνι βοηθά επίσης στην ορθή εξάλειψη των ξένων βλαβερών στοιχείων, στην πρόληψη της διάρροιας και δυσκοιλιότητας.

Η εύρυθμη λειτουργία της πεπτικού συστήματος είναι σημαντική καθώς η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι πιο αποτελεσματική.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανάμειξη λίγο λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό.

Ωστόσο, επειδή το λεμόνι βοηθάει στη γρήγορη αποτοξίνωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας, πόσες φορές και με ποιο τρόπο μπορείτε να πίνετε χυμό λεμονιού.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr