ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ 10 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

74

12/3/2017

Με γεύσεις από μία από τις πιο γνωστές κουζίνες του κόσμου θα γεμίσουν 10 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της γαλλικής γαστρονομίας τα εστιατόρια ετοιμάζουν γαλλικό μενού στις 21 Μαρτίου φέρνοντας ιδιαίτερες γεύσεις της Γαλλίας στην πόλη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται η εκδήλωση «Goût de France – Good France»  από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Σεφ Alain Ducasse στην οποία 2.000 δείπνα «γαλλικού τύπου» θα προταθούν σε 2.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο αναδεικνύοντας τις γαλλικές γεύσεις.

Η πρόταση «Goût de France – Good France» δίνει έμφαση στον γαλλικό τρόπο ζωής και τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον προορισμό Γαλλία.

«Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Γάλλοι χαίρονται να τρώνε και μοιραζόμαστε μία κοινή συνήθεια. Πρόκειται για ένα δημόσιο γεγονός που αφορά όλο τον κόσμο. Προτείνουμε σε όλους να δοκιμάσουν εκείνο το βράδυ ένα γαλλικό δείπνο» ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Phillipe Ray κάνοντας λόγο για μία διπλωματία της γαστρονομίας.

Γαλλικό κρέας, τυρί, γαλλικό ψωμί, θαλασσινά, ταρτάρ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το μενού των εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, βασισμένο σε γαλλικά προϊόντα, καλώντας σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όσους το επιλέξουν.

Διπλάσια η φετινή συμμετοχή στην εκδήλωση «Goût de France – Good France»

Διπλάσια είναι η φετινή συμμετοχή εστιατορίων από την Ελλάδα στην εκδήλωση «Goût de France – Good France». Ειδικότερα, θα συμμετέχουν 65 εστιατόρια στην  Ελλάδα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και άλλες πόλεις, εκ των οποίων τα 10 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Αγορά γαλλικών προϊόντων

Μία μέρα μετά την εκδήλωση «Goût de France – Good France» διοργανώνεται η «Αγορά γαλλικών προϊόντων» για επαγγελματίες, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία έκθεση γαλλικών προϊόντων στην οποία επιχειρηματίες θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά παραδοσιακά  γαλλικά προϊόντα από 7 περιοχές της Γαλλίας αλλά και να αναπτύξουν συνεργασίες με γάλλους παραγωγούς.

«Ξεκινάμε από την διαπίστωση ότι στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε να αγοράσουμε από κάπου γαλλικά προϊόντας», τόνισε ο Phillipe Ray.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μία ιδιωτική δράση, η οποία θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά, θα προσκληθούν επιχειρηματίες για να ξεκινήσουν συνεργασίες με γάλλους παραγωγούς και στην συνέχεια θα γίνει μία έκθεση στην οποία θα είναι προσκεκλημένοι πολιτικοί, επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης κ.α.

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με το γαλλικό μενού

  • Avenue 48 (The MET Hotel, 26ης Οκτωβρίου, Κρατήσεις Τηλ: 2310 017000)
  • Diplomatico ( Ξενoδοχείο Mediterranean Palace, Σαλαμίνος 3 και Καρατάσου, Κρατήσεις Τηλ: 2311 240400/2310 552554)
  • Clochard (Προξένου Κορομηλά 4, Κρατήσεις Τηλ: 2310 239805
  • DOME REAL CUISINE (Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Κρατήσεις  Τηλ: 2310 401092)
  • Funky Burger (Μάρκου Μπότσαρη 139, Κάτω Τούμπα, Κρατήσεις Τηλ:  2310 945925)
  • La Place Mignonne (Εθνικής Αμύνης 4, Κρατήσεις Τηλ: 2310 288354)
  • Marmita Cooking Lab (Μητροπόλεως 53, Κρατήσεις Τηλ: 2310278027/ 6944246447)
  • ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ (Παγγαίου 4, Λαδάδικα, Κρατήσεις Τηλ (2310 510852)
  • REMVI (Κανάρη 2, Κρατήσεις Τηλ: 2310 433100)
  • SEROS Prime Dining (Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307), Κρατήσεις Τηλ: 2310 549000)

Οι τιμές των μενού θα κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το μενού και τα εστιατόρια ΕΔΩ.