Αφιερωμένο στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο το σημερινό doodle της Google

97

6/3/2017

Στα 37 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Κομόντο, όπου ζει η μεγαλύτερη σαύρα της Γης, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, το οποίο είναι ένα κουίζ με πρωταγωνιστή τον δράκο του πάρκου.

Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο είναι εθνικός δρυμός που βρίσκεται στην Ινδονησία, στα νησιά Nusa Tenggara ή αλλιώς Μικρά Σούντα.

Ο δρυμός αυτός από το 1991 έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Από τα πιο γνωστά είδη ζώων που κατοικούν στα νησιά είναι ο βάρανος του Κομόντο, γνωστότερος ως Δράκος του Κομόντο. Το είδος αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εν ζωή σαύρα του πλανήτη.

Για την προστασία του, τα νησιά Παντάρ και Ρίνκα (τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα) ανακηρύχθηκαν ήδη από το 1938 προστατευόμενες περιοχές, ενώ το 1965 ο ίδιος χαρακτηρισμός δόθηκε και στο νησί του Κομόντο. Το Εθνικό Πάρκο του Κομόντο ιδρύθηκε το 1980 και αρχικά περιελάμβανε περίπου 75.000 εκτάρια. Το 1984 τα όριά του επεκτάθηκαν και στο νησί Φλόρες.

Σήμερα η προστατευόμενη περιοχή καλύπτει συνολικά μια έκταση 1.733 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε δεκάδες μικρά νησιά. Στα χρόνια που πέρασαν από την έναρξη της λειτουργίας του, ο σκοπός του πάρκου έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας προστασία εκτός από τους δράκους και σε άλλα ζώα της περιοχής.