Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου

100

15/3/2017

Στήριξη της αγωνιστικής κινητοποίησης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 12 στο Μέγαρο Μαξίμου και καλεί τους φορείς, τα μέλη της και κάθε πολίτη της χώρας να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά της.

Η ΕΟΤ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την προσωπική του δέσμευση για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων:

• Να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.

• Να μην γίνει καμιά παραπέρα περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους.
• Να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.
• Να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ η πρώτη κατοικία, η οποία ανήκει κατά πλήρη ή υψηλή κυριότητα ή επικαρπία σε τυφλό.

• Να στηριχθεί η Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, να εισαχθεί ο πολύ σημαντικός θεσμός της πρώιμης παρέμβασης (0-5 ετών), να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι ΣΜΕΑΕ, τα ΚΕΔΔΥ και ο θεσμός της παράλληλης στήριξης, ο οποίος θα καλύπτει όλο το ωράριο από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους, και να χορηγηθεί άμεσα ο απαιτούμενος τεχνολογικός εξοπλισμός σε τυφλούς μαθητές και φοιτητές.

• Να εφαρμοστεί η διάταξη του Ν.2643/98 για κατ’ έτος Ειδική Προκήρυξη για τυφλούς τηλεφωνητές και να επεκταθεί και σε νέα επαγγέλματα.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών δηλώνει: «Η παρατεταμένη και περιρρέουσα ρευστότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, οι συνεχείς περικοπές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ουσιαστική κατάρρευση του προνοιακού συστήματος και του συστήματος υγείας, και οι συνεχείς και ανεξέλεγκτες απαιτήσεις των δανειστών έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια, αγωνία και αβεβαιότητα στους συναδέλφους, τόσο για το παρόν, όσο και για το άμεσο μέλλον, και για το λόγο αυτό ζητούμε την ημέρα της κινητοποίησής μας να μας συναντήσετε και να δεσμευτείτε για τα προαναφερθέντα δίκαια αιτήματά μας».