26 τεμπέλικα και έξυπνα κόλπα για τα μαλλιά

97

18/2/2017

Η καθημερινότητα μας είναι συνήθως γεμάτη υποχρεώσεις και πολύ τρέξιμο, κάτι που οδηγεί στο να αφήνουμε στην άκρη τα μαλλιά μας.

Παραμελούμε την φροντίδα τους, αλλά και την δημιουργία ακόμα και του πιο απλού χτενίσματος.

Γι’ αυτό το λόγο η Niki από το κανάλι του YouTube «Fancy Hair» μας δίνει λύση σε μικρά καθημερινά προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την φροντίδα των μαλλιών, όσο και με την δημιουργία εύκολων και γρήγορων χτενισμάτων.

► Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και βρείτε λύση στα άλουστα μαλλιά, κόψτε μόνη σας την ψαλίδα και άλλα τεμπέλικα και έξυπνα κόλπα για τα μαλλιά που θα κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη.

1. Εναλλακτικοί τρόποι για dry shampoo

Αντί για ένα dry shampoo από τα καταστήματα καλλυντικών χρησιμοποιήστε κακάο, μαγειρική σώμα, ταλκ, καλαμποκάλευρο ή gel αλόης. Χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορείτε να αφαιρέσετε την λιπαρότητα και να ζωντανέψετε ξανά τα μαλλιά σας, χαρίζοντας τους όγκο. Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα κόλπα για τα μαλλιά.

2. Κόψτε μόνη σας την ψαλίδα

Για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα, πάρτε μια μικρή τούφα των μαλλιών σας και στριφογυρίστε τη. Στην συνέχεια με την βοήθεια του άλλου σας χεριού σηκώστε προς τα πάνω τις άκρες (δείτε το βίντεο που ακολουθεί για την συγκεκριμένη κίνηση). Τέλος, πάρτε ένα ψαλιδάκι και αρχίστε να κόβετε όποιες άκρες βλέπετε να έχουν ψαλίδα. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε.

3. Ένας ακόμη τρόπος για να κόψετε την ψαλίδα

Αν ψάχνετε για ένα τρόπο να αφαιρέσετε την ψαλίδα χωρίς να κόψετε μήκος, τότε αυτό το κόλπα για τα μαλλιά είναι ιδανικό.

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να ισιώσετε αρχικά πολύ καλά τα μαλλιά σας. Έπειτα, πάρτε μια τούφα 2 εκατοστών και περάστε τη πάνω από το μεσαίο σας δάχτυλο. Κλείστε στη συνέχεια τα δύο διπλανά σας δάχτυλα και κρατήστε την τούφα στην θέση της. Πάρτε το ψαλίδι σας και αρχίστε να κόβετε σιγά σιγά τις άκρες που πετάνε και έχουν ψαλίδα και προχωρήστε το καθάρισμα κατά μήκος της τούφας. Για τα ακριβή βήματα της διαδικασίας, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

4. Κάντε μπούκλες με μια αλογοουρά

Για να κάνετε υπέροχες μπούκλες τα μαλλιά σας, απλά πιάστε μια πολύ ψηλή αλογοουρά και ξεκινήστε να κάνετε μπούκλες με το ψαλίδι σας τούφα τούφα. Με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και ο χρόνος που θα χρειαστείτε πολύ πιο λίγος.

5. Κάντε μπούκλες στον μισό χρόνο

Πάρτε το πιο χοντρό ψαλίδι που έχετε και πιάστε μεγάλες τούφες από τα μαλλιά σας για να τις γυρίσετε. Με αυτό το κόλπο για τα μαλλιά, όχι μόνο θα κάνετε τις μπούκλες σας στον μισό χρόνο, αλλά θα καταστρέψετε λιγότερο τα μαλλιά σας. Πιάνοντας μεγάλες τούφες από τα μαλλιά σας και το χοντρό ψαλίδι, εκθέτετε τα μαλλιά σας σε λιγότερη θερμότητα.

6. Beachy waves

Δημιουργήστε υπέροχα beachy waves με την βοήθεια ενός σπρέι αλατόνερου που θα φτιάξετε μόνη σας. Ένα τρικ για τα μαλλιά που δημιουργεί ένα εκπληκτικό χτένισμα. Αναμείξτε 90 ml ανθρακούχου νερού, 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας σε ένα άδειο μπουκαλάκι με σπρέι. Αν θέλετε περισσότερο κράτημα, μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι του γλυκού ζελέ για τα μαλλιά. Ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας και πιάστε τα με το χέρι σας, βάζοντας τα μέσα στη χούφτα σας από τις άκρες και ανεβάζοντας τις προς τα επάνω.

7. Πιάστε τα με τσιμπιδάκια

Πάρτε τσιμπιδάκια και παίξτε μαζί τους, τραβώντας τις φράντζες σας μακριά από το πρόσωπο με όποιον τρόπο θέλετε. Σχηματίστε υπέροχα σχέδια με τα κλασσικά τσιμπιδάκια ή επιλέξτε τσιμπιδάκια με σχέδια. Αυτό το μυστικό θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν υπέροχα.

8. Φτιάξτε μια ιδιαίτερη πλεξούδα

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε 3 μέρη. Στη συνέχεια περάστε το ένα μέρος μέσα από τα άλλα δύο. Έπειτα χωρίστε το μέρος που είναι μόνο του στα δυο και περάστε ένα από τα άλλα μέσα από το άνοιγμα. Επαναλάβετε το άνοιγμα και το πέρασμα μέχρι να φτάσετε στην άκρη των μαλλιών σας.

9. Εντυπωσιακό χτένισμα των 30 δευτερολέπτων

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πιάσετε μια half-up αλογοουρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια αρχίστε να παίρνετε εναλλάξ από την μια πλευρά και από την άλλη τούφες και να τις σταθεροποιείτε με τσιμπιδάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα εντυπωσιακό σταυρωτό half-up που θα είναι έτοιμο σε 30 δευτερόλεπτα.

10. Χαμηλός κότσος του λεπτού

Αρχικά πιάστε μια πολύ χαμηλή και χαλαρή αλογοουρά και αφήστε μερικές τούφες να πέφτουν μπροστά. Μετά στριφογυρίστε την αλογοουρά σας προς μια κατεύθυνση και αρχίστε να την γυρίζετε γύρω από το λαστιχάκι. Σταθεροποιήστε τον κότσο σας με τσιμπιδάκια και είστε έτοιμη.

11. Topsy tail χαμηλός κότσος

Πιάστε και πάλι τα μαλλιά σας σε μια χαλαρή χαμηλή αλογοουρά και ανοίξτε μια τρύπα πάνω από το λαστιχάκι σας. Γυρίστε την αλογοουρά προς τα μέσα και προσπαθήστε να την περάσετε μέσα από την τρύπα, αλλά μην την τραβήξετε όλη έξω. Δημιουργήστε έναν μικρό κότσο και σταθεροποιήστε τον με τσιμπιδάκια.

12. Στριφογυριστός κότσος του λεπτού

Αφού κάνετε την χαμηλή αλογοουρά σας και περάσετε μέσα από τα μαλλιά σας όπως στο προηγούμενο χτένισμα, τραβήξτε την όλη έξω. Ξαναπεράστε και στερεώστε τη με τσιμπιδάκια.

► Δείτε αυτά και τα υπόλοιπα τεμπέλικα και έξυπνα κόλπα για τα μαλλιά στο βίντεο που ακολουθεί: