Χωριατης

113

3/2/2017

Ένας χωριάτης στο Μισσισσιππι (Πολιτεία) κέρδισε ένα Σαββατοκύριακο στη Νέα Ορλεάνη επειδή η παραγωγή του στο βαμβάκι εκείνη τη χρονια βγήκε πρώτη στο χωριό.
. Πάει με το τραινο Panana Limited, τσεκάρει στο ξενοδοχείο του και κατεβαίνει στο εστιατόριο να φάει. Παραγγέλνει τη μπριζόλα του με ψητή πατάτα και ο σερβιτόρος τον ρωτάει: ” Να σας φέρω και μια σούπα, είναι θαύμα”. “Όχι” απαντάει ο γέρος, μόνο τη μπριζόλα φέρε. Μετά από λίγο ο σερβιτόρος τον ξανάρωτάει για την σούπα. “ΟΧΙ, φέρε μου μόνο αυτά που σου παρηγγειλα”
Έφαγε καλά ο παππούς και πήγε στο δωμάτιο να ξεκουραστη. Το δωμάτιο όμως το είχε κρατημένο μόνιμα κάποιος ανάπηρος με τη συμφωνία ότι μπορούσαν να το δώσουν σε άλλον τα Σαββατοκύριακα που έλειπε. Ξαπλώνει λοιπόν ο γερόχωριάτης μας στο κρεββάτι έτοιμος για ύπνο. Δεν ήξερε όμως ότι δυο νοσοκόμες έρχονταν τα βραδια και καναν κλισμα στον μόνιμο γερο. Πριν λοιπόν καλά καλά να κατάλαβη ο φίλος μας τι του καναν, οι νοσοκόμες τελείωσαν το κλισμα και φύγανε.
Επιστρέφει στο Liberty (χωριό στο Μιss) και την άλλη μέρα στα σκαλιά του ταχυδρομείου τον ρωτάνε οι συγχωριανοί του -” Versie, πως πέρασες στη Ν Ορλεανη”? Μια χαρά. “Το ξενοδοχείο”? Πολύ ωραίο. “Το φαγητό, Versie”? Θαύμα, αλλά να σας πω κάτι. Αν πάτε εκεί κάτω και μπητε σε εστιατόριο να φάτε, προσέξτε:
ΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΗ Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΟΥΠΑ, ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗ ΦΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ!
From my all time favorite, down home comedian Jerry Clower (1926-1998, RIP)