Φτιάξτε μόνοι σας κρέμα για μόνιμη αποτρίχωση με κουρκουμά!

177

24/2/2017

Η αποτρίχωση απασχολεί όλες τι γυναίκες εδώ και αιώνες και όλες αναζητούν τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο για να απολήγουν από τις τρίχες.
Το ξύρισμα είναι η πιο κοινή μέθοδο, αλλά αυτό διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα και οι αποτριχωτικές κρέμες έχουν επίσης διάρκεια μερικών ημερών. Η κουρκούμη όμως παρέχει τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των τριχών.
Στην Ινδία, οι γυναίκες χρησιμοποιούν κουρκούμη για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τριχών και αρκετοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να δώσει οριστική λύση και οι τρίχες να εξαφανιστούν για πάντα.

Πως θα το φτιάξετε

1

Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι κουρκούμη με αρκετό γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη πάστα.
Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας, ή στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε, προς την φορά της τρίχας και αφήστε το να στεγνώσει.

3

Χρησιμοποιώντας το χέρι σας ή ένα στεγνό σφουγγαράκι, τρίψτε τα πόδια σας σε μια κυκλική κίνηση, αφαιρώντας την πάστα και μαζί και τις τρίχες.
Επαναλάβετε τη θεραπεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, ή όποτε βλέπετε τις τρίχες να μεγαλώνουν.
Κάνοντας αυτή την θεραπεία για μερικούς μήνες θα δείτε τις τρίχες να είναι πιο λεπτές και να καθυστερεί η επανεμφάνισή τους.
Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής, δεδομένου ότι έχει χρησιμοποιηθεί για τα μωρά στην Ινδία για αιώνες. Μερικά μωρά γεννιούνται με υπερβολική τρίχα σε όλο το σώμα τους.
Για αισθητικούς λόγους, αλλά και λόγους υγιεινής, μερικές μητέρες θέλουν να την αφαιρέσουν.
Αρχίζουν λοιπόν το τρίψιμο με κουρκούμη στο δέρμα του μωρού από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής του. Μετά από μερικούς μήνες, το μωρό μπορεί να είναι σχεδόν άτριχο.

turmeric

Ένας άλλος τρόπος για να αναμίξετε την πάστα είναι να προσθέσετε τη σκόνη κουρκουμα σε γιαούρτι. Η οξύτητα του γιαουρτιού είναι ευεργετική για το δέρμα. Αν προσθέσετε λίγο αλεύρι στην πάστα, θα βοηθήσει την διαδικασία αφαίρεσης.
Ο κουρκουμάς αφήνει στο δέρμα ένα κιτρινωπό χρώμα, το όποιο βέβαια φεύγει μετά από λίγη ώρα, γι αυτόν τον λόγο οι συνταγές με κουρκούμη γίνονται συνήθως βράδυ, ή στιγμές που δεν πρόκειται να βγούμε άμεσα έξω.

2

Μπορείτε βέβαια να αφαιρέσετε την κιτρινίλα εάν βάλετε σε ένα βαμβάκι λίγο αμυγδαλέλαιο, ή γάλα και μετά περάσετε με αυτό το σημείο του σώματος που χρησιμοποιήσατε την πάστα.