Φτιάξε τη μάσκα με κουρκουμά για λαμπερό δέρμα!

126

4/2/2017

Μία από τις αγαπημένες μας μάσκες προσώπου που ανακαλύψαμε στο Pinterest είναι η μάσκα με κουρκουμά.

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις θεραπευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, οι οποίες υπάρχουν ακόμη κι όταν τον εφαρμόζεις τοπικά. Μάθε περισσότερα για τον κουρκουμά εδώ!

Κι αν αναρωτιέσαι πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια σπιτική μάσκα προσώπου, σύμφωνα με τη δρ Alexis Granite, σύμβουλο δερματολόγο στο κέντρο Cadogan Clinic, ακόμη και οι DIY μάσκες μπορεί να είναι αποτελεσματικές, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Πριν όμως ξεκινήσεις, η δρ Granite συστήνει μερικές προφυλάξεις. «Συμβουλέψου πρώτα τη δερματολόγο σου εάν το δέρμα σου είναι προβληματικό ώστε να σου συστήσει προϊόντα περιποίησης που σου ταιριάζουν και θεραπευτικές επιλογές» λέει.

Μάσκα με κουρκουμά

Υλικά 

Εκτός από κουρκουμά, θα χρειαστείς μέλι και γάλα.  Το μέλι θα πήξει το μείγμα του γάλατος ενώ επίσης προσφέρει λάμψη στο δέρμα σου.

Tip για τη μάσκα με κουρκουμά αλλά και για κάθε μάσκα προσώπου:

Επειδή οι σπιτικές μάσκες είναι για μία μόνο χρήση χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα υλικών, το πολύ 1 κ.σ. από το καθένα, ώστε να έχεις μία όχι-πολύ-ρευστή πάστα που θα απλώνεται εύκολα στο πρόσωπό σου.