Το συσφιγκτικό toner που θα λατρέψει η επιδερμίδα σου

111

2/2/2017

Είναι εδώ και μερικούς μόλις μήνες η αλήθεια είναι, που έχω συμπεριλάβει ένα toner στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μου και έχω να σου πω το εξής: Έχει αλλάξει ολωσδιόλου την πορεία της επιδερμίδας μου.

Έχει προσφέρει ενυδάτωση αλλά έχει φέρει και τις «σωστές» ισορροπίες μεταξύ της λιπαρότητας που διαθέτει η επιδερμίδα μου, χωρίς αυτή να γίνεται ξηρή, αντιθέτως σούπερ απαλή.

Προσωπικά λοιπόν, ένα toner είναι απαραίτητο να υπάρχει στην ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας. Θεωρώ ότι ειδικά σε έντονες καιρικές συνθήκες (είτε τώρα τον χειμώνα, είτε σε καυτές θερμοκρασίες), ότι ένα τέτοιο προϊόν επιβάλλεται να έχουν όλες οι γυναίκες.

Και ενώ υπάρχουν αρκετές ευχάριστες περιπτώσεις toner στο εμπόριο, εγώ σου προτείνω να φτιάξεις το δικό σου.

Πρώτον, γιατί το συγκερκριμένο προσφέρει συσφιγκτικές αλλά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω του ότι περιέχει βιταμίνη C και δεύτερον, είναι εξαιρετικά εύκολη η δημιουργία του!

Για το φυσικό toner προσώπου από βιταμίνη C θα χρειαστείς:

Την φλούδα από ένα (ακέρωτο) πορτοκάλι ή λεμόνι

1 κ.σ αμαμελίδα (witch hazel)

1 πήλινο δοχείο με καπάκι

1 κούπα βραστό νερό

Σουρωτήρι

1 μπουκάλι σπρέι (για την αποθήκευση του toner)

Εκτέλεση: Αφαίρεσε από ένα ακέρωτο πορτοκάλι η λεμόνι την φλούδα και κόψε την σε μικρά κομματάκια. Βάλε την κομμένη φλούδα στο πήλινο δοχείο και άδειασε μέσα το βραστό νερό.

Κλείσε με το καπάκι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα καπάκι κατσαρόλας) και άφησε για ένα ολόκληρο βράδυ.

Την επόμενη μέρα σούρρωσε το μείγμα και αποθήκευσέ το στο μπουκάλι αποθήκευσης προσθέτοντας την αμαμελίδα. Φρόντισε να ανακινείς το μπουκάλι κάθε φορά πριν την χρήση.

Εφάρμοσε στο πρόσωπο το πρωί αφού το έχεις πλύνει ή το βράδυ πριν κοιμηθείς και χρειάζεσαι λίγη φρεσκάδα!