Όπως καθημερινά φροντίζουμε το πρόσωπό μας, το καθαρίζουμε, το ενυδατώνουμε και κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα κάνουμε απολέπιση, μάσκα την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε και για τα μαλλιά μας.
Δεδομένου ότι η ψαλίδα δημιουργείται σε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά και επιπλέον αρκετά σαμπουάν δρουν επιθετικά στην τρίχα μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικές στο προϊόν που επιλέγουμε για το λούσιμο. Υπάρχουν ειδικές σειρές προϊόντων-θεραπείες μαλλιών-, οι οποίες ενυδατώνουν και θρέφουν την τρίχα μας, της δίνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής.

Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας ακόμη εχθρός των μαλλιών μας, που δημιουργεί και ψαλίδα. Άρα προσέχουμε να μην καίμε τα μαλλιά μας με πιστολάκι ή ψαλίδι. Δοκιμάστε να αφήνετε τα μαλλιά σας φυσικά ή δημιουργήστε styling με κατάλληλα προϊόντα.

Τέλος ακόμα και αν είστε ορκισμένες στα μακριά μαλλιά, είναι απαραίτητο να τα κουρεύετε. Δε χρειάζεται να χάνετε μήκος, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε μόνο από την ψαλίδα ή έστω μπορείτε να κουρεύετε μόνος μερικούς πόντους από τις άκρες σας.