Πώς θα φορέσεις τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα χωρίς να υποφέρεις

169

4/2/2017

Αν λατρεύεις τα ψηλοτάκουνα, αλλά υποφέρεις κάθε φορά που τα φοράς,  ακολουθούν 7 συμβουλές για να μην σφίγγεις τα δόντια σε κάθε βήμα.
Φόρα τα συχνότερα

Φορώντας τακούνια συχνότερα τα πόδια σας θα συνηθίσουν και το περπάτημα πάνω σε αυτά θα γίνει πιο αβίαστο.

 

Δώσε βάση στην ποιότητα

Όταν αποφασίσεις να αγοράσεις  παπούτσια με ψηλά τακούνια θα πρέπει να επιλέξεις ένα ποιοτικό ζευγάρι φτιαγμένο από καλά υλικά. Θα ξοδευτείς  λίγο παραπάνω, αλλά  θα προστατεύσεις το πόδι του από τον πόνο ή κάποιο τραυματισμό.

Ποτέ μην αγοράζεις παπούτσια το πρωί

Η καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια είναι σίγουρα το βράδυ, ίσως μετά από μια ημέρα εργασίας. Εκείνη την ώρα τα πόδια είναι  πιο πρησμένα  και έτσι είναι πιο εύκολο να επιλέξεις το σωστό μέγεθος, χωρίς τον κίνδυνο να σε στενεύουν την επόμενη μέρα.

 

Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι

Εάν ένα ζευγάρι παπούτσια είναι πολύ σφιχτά τις πρώτες φορές που τα φοράς, μπορείς να δοκιμάσεις μία πολύ αποτελεσματική τεχνική με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Ο ζεστός αέρας θα μαλακώσει το δέρμα των παπουτσιών και θα τα κάνει πιο άνετα.

Κάθισε κάτω  

Δεν πρέπει να μένεις πολύ ώρα όρθια κουράζοντας τα πόδια σου. Το ιδανικό είναι να κάθεσαι για λίγο κάθε 20 λεπτά για να χαλαρώνουν τα πόδια και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος του πόνου.

Θυμήσου τη νοητή ευθεία

Ο σωστός τρόπος για να περπατήσεις άνετα πάνω στα τακούνια, είναι να κρατάς στην ευθεία το κεφάλι αλλά και την σπονδυλική σου στήλη. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθείς στο να αναπροσαρμόσεις το κέντρο βάρους του σώματός σου και να βρεις την ισορροπία.

Χρησιμοποίησε πάτους από gel

Οι πάτοι από gel μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις φουσκάλες στα δάχτυλα και την πατούσα σου από την τριβή και κρατάνε σταθερά τα πόδια σου. Εννοείται πως προσαρμόζονται σε όλα τα παπούτσια, άρα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.