Προσφυγικό: Υπ. Υγείας & ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώνουν ημερίδες για επαγγελματίες υγείας

88

4/2/2017

Εκπαιδευτικές ημερίδες με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθούν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού των προσφύγων – μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας, οργανώνει το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

 

Οι ημερίδες, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος: «Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση», το οποίο χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμοδιότητας του Επιτρόπου, κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Στη διάρκεια των ημερίδων, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας, θα υπογραφούν 183 συμβάσεις των παραπάνω επαγγελματιών, οι οποίοι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στα καθορισμένα νοσοκομεία, στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, στα κέντρα μεταναστών και προσφύγων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες, καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αντίστοιχες εκπαιδευτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και στα Ιωάννινα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να υπογραφούν συνολικά 292 συμβάσεων.

Για να δείτε το πρόγραμμα των ημερίδων πατήστε εδώ