Παρουσίαση προγράμματος “Zήσε Χωρίς Εκφοβισμό” στο Ωραιόκαστρο

144

3/2/2017

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, 7 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, διοργανώνει στις 6 Φεβρουαρίου 2017 ενημερωτική εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο, παρουσιάζοντας το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και την ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημοτικού κτιρίου «Π.Μελάς» στο Παλαιόκαστρο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου και τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μαρία Σαμολαδά στα τηλέφωνα 2310 – 534322 & κιν: 6984 636 126 ή e-mail: samolada.m@kmop.gr

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

Το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2016 σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable – ΕνΔυναμώνω», ενώ από το Μάρτιο του 2016 έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.