ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Μάσκες για απολέπιση προσώπου με βρόμη ή λεμόνι: Φτιάξ’τες εύκολα στο σπίτι!

143

15/2/2017

Η δρ Alexis Granite, σύμβουλος δερματολόγος στο κέντρο Cadogan Clinic, εξηγεί πως ακόμη και οι DIY μάσκες προσώπου μπορεί να είναι αποτελεσματικές, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Είτε το δέρμα σου είναι ευαίσθητο είτε όχι, η δρ Granite συμβουλεύει να μη χρησιμοποιήσεις αλάτι ή ζάχαρη ως απολεπιστικό καθώς μπορεί να είναι πολύ σκληρά και ερεθιστικά.

Αν βρεις κάποια συνταγή που σου αρέσει, μην μπεις στον πειρασμό να κρατήσεις μια ποσότητα για δεύτερη χρήση καθώς οι μάσκες αυτές θα είναι πιο αποτελεσματικές -και ασφαλείς- όταν είναι φρεσκοφτιαγμένες.

Μάσκα για απολέπιση προσώπου με βρόμη και μέλι

Ανάμιξε τριμμένες νιφάδες βρόμης και μέλι, πρόσθεσε όσο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο χρειάζεται για να γίνει πάστα, για ένα απαλό απολεπιστικό.

Μάσκα για απολέπιση προσώπου (ήπια) και ενυδάτωση

Θα χρειαστείς 1/4 αβοκάντο λιωμένο, 1 φέτα λεμόνι, 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο και το μέλι χαρίζουν επιπλέον ενυδάτωση και λάμψη, το λεμόνι “καθαρίζει” την επιδερμίδα και το αβοκάντο της προσφέρει τη θρέψη που χρειάζεται. Δες εδώ κι άλλη μάσκα προσώπου με αβοκάντο για ξηρό δέρμα