Κοτόπουλο αλά κρεμ με ψητά λαχανικά

219

12/2/2017

Yλικά (για 6 άτομα)

  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 6-7 κόκκους πράσινου ή μαύρου πιπεριού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι
  • 4 πατάτες πλυμένες χαραγμένες σταυρωτά και ψημένες στο αλουμινόχαρτο
  • 500 γρ. κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα ταψάκι ρίχνετε τα λαχανικά κομμένα σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με το μισό ηλιέλαιο. Αλατοπιπερώνετε και τα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και ροδίζετε τα φιλέτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.
  • Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.
  • Στο λάδι όπου τηγανίσατε τα φιλέτα ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
  • Κατόπιν προσθέτετε τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, το blue cheese και το πιπέρι και βράζετε έως ότου λιώσει το τυρί και δέσει η σάλτσα.