Κανελόνια με λαχανικά

104

21/2/2017

Τι θα χρειαστούμε…

Για την γέμιση

  • 2 πακέτα κανελόνια
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 και 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 1 καρότο
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/3 φλ. κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. φέτα
  • 350 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο (εγώ βάζω και δύο κ. σούπας βούτυρο)
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 370 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 450 γρ. γάλα
  • 450 γρ. νερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι

Πώς θα το φτιάξουμε…

Για την γέμιση

Κανελόνια με λαχανικά

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες. Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια σοτάρουμε με την σειρά τα μανιτάρια, το καρότο, τις πιπεριές, όλα σε δυνατή θερμοκρασία.

Κανελόνια με λαχανικά

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή με το αλάτι γιατί μετά θα ρίξουμε και τα τυριά. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με λίγο ζουμάκι και τα λαχανικά μας να κρατάνε λίγο, να μην μαλακώσουν εντελώς.

Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τα κίτρινα τυριά και την μισή ποσότητα από την φέτα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Για την κρέμα

Κανελόνια με λαχανικά

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα για να ψηθεί και να καβουρντιστεί. Προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία μάζα σαν ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε το γάλα ζεστό και το νερό, λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Κανελόνια με λαχανικά

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και την πάπρικα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά και την φέτα. Τέλος ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λιγάκι για να σταθεροποιηθεί.

Κανελόνια με λαχανικά

Γεμίζουμε τα κανελόνια μας και τα τοποθετούμε μέσα στο σκεύος ανακατωμένα. Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Κανελόνια με λαχανικά

Στο τέλος τα περιχύνουμε μ΄αυτήν την απίθανη τυρένια κρέμα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C για μισή ωρίτσα.