Καλύψτε φυσικά τα γκρίζα μαλλιά

105

3/2/2017

Αν θέλετε να σκουρύνετε τα γκρίζα μαλλιά σας και να κάνετε το χρώμα πιο έντονο δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές για φυσικά αποτελέσματα.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο έχει μια μακρά παράδοση σε πολλούς πολιτισμούς για την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών. Μπορείτε να βάλετε ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε 2 φλιτζάνια νερό για δύο ώρες.

Στη συνέχεια το περνάμε μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα φύλλα του φασκόμηλου. Ρίχνουμε το νερό στα μαλλιά και αφήνουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλένουμε.

Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για να έχετε καλά αποτελέσματα. Μόλις τα γκρίζα μαλλιά φτάσουν στο ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, για να μην εμφανιστούν και πάλι τα γκρίζα.

Δεντρολίβανο και φασκόμηλο

Για μια πιο αποτελεσματική κάλυψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ¼ του φλιτζανιού δεντρολίβανο και άλλο 1/4 του φλιτζανιού φασκόμηλο.

Εμποτίζετε τα βότανα σε 1 φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά. Ρίχνετε στα μαλλιά σας, και ξεπλένετε μετά από 30 λεπτά. Το δεντρολίβανο διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και διώχνει την πιτυρίδα, ενώ το φασκόμηλο μαλακώνει τα μαλλιά.

Καρύδια

Πάρτε το εξωτερικό κελύφος των καρυδιών και βάλτε τα στο νερό. Αυτό το «τσάι» θεραπεύει και σκουραίνει τα γκρίζα για μέχρι και έξι εβδομάδες και το χρώμα δεν θα εξασθενίσει ακόμη αν πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε με μια βούρτσα ή ένα πινέλο.

Πηγή: neadiatrofis.gr