ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

158

17/2/2017

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού Ευόσμου και τα ΚΑΠΗ, συνδιοργανώνουν την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα « Προφύλαξη από τη νοητική έκπτωση και την άνοια» με ομιλήτρια την Νευροψυχολόγο Dr Κουντή Ζαφειροπούλου Φωτεινή.

Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο ιατρικών ενημερωτικών δράσεων που εφαρμόζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας.

« Καλούμε στην Ημερίδα όχι μόνον τα μέλη των πέντε Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας, αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν τους τρόπους προφύλαξης αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη Ανοια. Οπως είναι γνωστό η Άνοια αποτελεί μια διεθνής προτεραιότητα υγείας η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και ταλαιπωρεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Η Ημερίδα αυτή αλλά και γενικότερα και η συνεργασία του Δήμου μας, με ειδικούς και διακεκριμένους επιστήμονες εντάσσεται στα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζουμε με σκοπό να φέρνουμε πιο κοντά στους δημότες μας την πρόληψη , η οποία σώζει ζωές και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

« Ευχαριστούμε θερμά την Νευροψυχολόγο Dr Φωτεινή Κουντή Ζαφειροπούλου η οποία θα ενημερώσει τους συνδημότες μας για τα σημάδια της έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και για τα στάδια προφύλαξης και αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού ιατρικού και κοινωνικού προβλήματος όπως είναι η Άνοια. Το βέβαιο είναι ότι όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν αυτή την Ημερίδα ς θα βγουν πολλαπλά ωφελημένοι σε γνώσεις, μεθόδους και τακτικές, που μας αφορούν όλους» δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ κ. Σοφία Τριανταφυλλίδου.