Ενημέρωση και δωρεάν τεστ για HIV και ηπατίτιδες B και C στο ΑΠΘ στις 13 Φεβρουαρίου

106

10/2/2017

Δωρεάν τεστ για ΗIV και για ηπατίτιδες B και C, θα πραγματοποιηθούν στις 13 Φεβρουαρίου (10.00-14.00) στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης που διοργανώνει η ΜΚΟ PRAKSIS, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Προφυλακτικού.

Στελέχη της PRAKSIS θα βρίσκονται στην αίθουσα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πανεπιστημίου, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης, όπου θα ενημερώνουν τους φοιτητές του ΑΠΘ για τον ιό του HIV και για τις ηπατίτιδες, παρέχοντάς τους, παράλληλα, τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα για τις συγκεκριμένες ασθένειες.

Η εξέταση αυτή αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, που υιοθετούν σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου και φυσικά σε όποιον/α επιθυμεί να εξεταστεί.

Η PRAKSIS, παράλληλα με την διεξαγωγή δωρεάν, ανώνυμων και γρήγορων τεστ, υλοποιεί καθημερινά και χωρίς ραντεβού στις δομές της, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ιό της ηπατίτιδας Α, Β, C και του HIV μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 11 600, που λειτουργεί κάθε μέρα και παρέχει πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη, τη μετάδοση και την εξέταση.

Η τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και η κλήση είναι δωρεάν και ανώνυμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ